Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σπίτι από πλίθιά μέρος θ' (τελευταίες εργασίες).


 Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η κατασκευή του σπιτιού. Πλέον το σπίτι είναι κατοικήσιμο, αφού μένει μόνο να μεταφερθούν οι συσκευές και κάποια έπιπλα και να συνδεθεί η σόμπα pellet, η οποία θα θερμάνει το σπίτι. Τον περασμένο Οκτώβρη κοιμηθήκαμε για πρώτη φορά μέσα, μια στιγμή που περιμέναμε καιρό και θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα, αν δεν είχαμε περάσει ένα ολόκληρο χειμώνα πειραματιζόμενοι με το tadelakt. Μία σύνοψη των τελευταίων εργασιών (οι οποίες όπως πάντα προκαλούν το μεγαλύτερο άγχος).
 Aς ξεκινήσουμε με το tadelakt. H διαδικασία ολοκληρώθηκε, περάσαμε και ένα χέρι λινέλαιο, πιο πολύ για αισθητικό αποτέλεσμα, αφού  η     όποια αδιαβροχοποίηση προσφερεί, θα διαρκέσει ελάχιστα.  Χρησιμοποιήσαμε το μπάνιο κάποιες φορές, οι τοίχοι φαίνονται αρκετά αδιαβροχοι για την ώρα, ας ελπίσουμε αυτό να διαρκέσει.  

Το μπάνιο είναι έτοιμο

Διακρίνεται και το έπιπλο του μπάνιου. Ο νεροχύτης είναι χειροποίητος κεραμικός , ενώ χειροποίητα πλακάκια τοποθετήθηκαν στο πάνω μέρος του έπιπλου.

Στο δάπεδο του μπάνιου και στην κουζίνα επιλέξαμε έτοιμη πατητή τσιμεντοκονία, αφού δεν υπήρχε χρόνος για επιπλέον tadelakt. To αποτέλεσμα μας άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους, ιδιαίτερα στον τοίχο της κουζίνας, όπου και το κόστος, σε αντίθεση με το δάπεδο, δεν είναι εξωφρενικά μεγάλο.

Εν δράσει

Η τσιμεντοκονία στην κουζίνα.



  Ο πατέρας μου ανέλαβε το ξυλουργικό κομμάτι του σπιτιού. Με κάποια βοήθεια από έναν φίλο του επαγγελματία μαραγκό, κατασκεύασε και τοποθέτησε τα ντουλάπια της κουζίνας, του μπάνιου, ένα κρεβάτι με βάση παλέτες που περίσσεψαν και ένα τραπέζι με την ξυλεία που περίσσεψε από τη στέγη. Εγώ απλά ανέλαβα να τα βάψω, πάντα με φυσικά βερνίκια.

DIY κρεβάτι

Τα ντουλάπια (σχεδόν έτοιμα)
Χρησιμοποιώντας τα ξύλα που περίσσεψαν από τη στέγη, φτιάξαμε ένα τραπέζι.
Τέλος τοποθετήθηκε και πέτρινη επένδυση στη θεμελίωση. Ο σκοπός της δεν είναι μόνο αισθητικός, αλλά και να προστατέψει τη θεμελίωση και κατ' επέκταση τη βάση της χωμάτινης τοιχοποιίας από τη βροχή και την ανοδική υγρασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου